Ook BijsluiterPlus steunt URinControl4All! 

URinControl-4All werkt samen met andere organisaties. Zo ook met Bijsluiterplus: 

Vanaf nu is de URinControl-app opgenomen op de website van BijsluiterPlus. Dit is een website die alle betrouwbare informatie over medicijnen op één plek bij elkaar brengt. Het is in aanvulling op de informatie van de apotheek en handig om informatie nog eens na te lezen.

Voor gebruikers van middelen bij urine-incontinentie is informatie over de URinControl- app hier nu ook gemakkelijk vinden. Voor zorgverleners wordt het verwijzen naar de app een stuk eenvoudiger. Dit kan vanuit sommige apotheek- en huisartssystemen direct tijdens het consult of receptverwerking.  

Even effectief als consult en zorg huisarts, meer kostenbesparing 

Uit eerder onderzoek van het UMCG blijkt de app even effectief als de gebruikelijke zorg door de huisarts. Veel vrouwen merkten dat het urineverlies afnam. Ook het gebruik van opvangmaterialen nam af. Dit leidde tot een kostenbesparing van 160 euro per vrouw. Helaas kennen veel vrouwen de app nog niet. 

Huisarts Anne Loohuis, mede-ontwikkelaar van de app: “Er zijn 1 miljoen vrouwen met urineverlies in Nederland. Ons doel is dat al deze vrouwen weten dat ze er iets aan kunnen doen én dat daar nu een app voor is. We zijn heel blij dat BijsluiterPlus daaraan wil bijdragen.”  

Apotheker David Wagemaker, initiatiefnemer van BijsluiterPlus: “De URinControl-app is een mooi voorbeeld hoe eHealth de behandeling met geneesmiddelen kan ondersteunen. Daar wordt iedereen beter van. Informatie zoals deze hoort absoluut thuis op BijsluiterPlus.” 

De app is gratis beschikbaar voor alle vrouwen met urineverlies via de Appstore en Playstore. Meer weten over de app, of deze zelf proberen? Kijk dan op https://urincontrol.online/. Of volg de verwijzing bij alle middelen bij urine-incontinentie op BijsluiterPlus. 

Wilt u  ook verwijzen naar de app? De verwijzing is gekoppeld aan alle middelen bij urine-incontinentie, zoals de muscarine-antagonisten en mirabegron. Of word Ambassadeur van URinControl. U ontvangt dan de implementatiematerialen en nog veel meer. Kijk op https://www.urincontrol.nl/doe-mee-2/